Om Lisbeth Sahl

Lisbeth Sahls malerier bevæger sig i genren popkunst og hendes malerier er udtryksfulde og fuld af farver.

Hun beskriver bl.a. sit arbejde med ordene:

“Ved første øjekast er alt pænt og ligetil. Men der ligger oftest en fortælling under overfladen Jeg er optaget af emner, hvor hverdagen undrer eller livet gør ondt, men det må også gerne indeholde humor og være lidt skævt.I min nyeste serie “Freeze” arbejder jeg med det travle moderne menneske, der er opslugt af omverdens krav, fx sociale medier og arbejde. De er fastfrosset midt i en bevægelse. Det er en vægtløshed eller et frit fald, som omsluttes af lige dele magtesløshed og fastholdelse i rammerne”

Lisbeth Sahl har deltaget på en række censurerede udstillinger, heriblandt Kunstnernes Sommerudstilling, Vestsjællands Kunstudstilling og Roskilde Åben, hvor hun også har modtaget Roskilde Avis Prisen. Herudover har Lisbeth udstillet hos flere gallerier og i kunstforeninger. Lisbeth Sahl er uddannet Cand. Merc. og har derudover gået på kunstskolen Spektrum og kunstskolen Ignatius.dk.

 


Kontaktinfo

Mail: lisbeth.sahl@gmail.com
Mobil: +41 42 42 70 27

 


Censurerede udstillinger

 • VK 2017
 • Roskilde Åben 2016
 • Hvidovre censurerede udstilling 2014
 • KS censurerede udstiling 2013
 • VK 2013
 • Hillerød Kunstdage 2013
 • Hillerød Kunstdage 2011
 • Roskilde Åben 2011
 • Hillerød Kunstdage 2010
 • Roskilde Åben 2010

 


“Der findes ingen lande uden skygger”

De er der. Tilstedeværende som fortrængte håb og ønsker uden modtager. Spejlende en virkelighed genkendelig for mange. Skildret med følsom distance og blottet for romantik. De er der bare. I deres grundlæggende ensomhed. Uden råb. Uden klynk. Uden en klart defineret fremtid, men smukt formuleret af kunstneren med dystopisk klarhed, indfangende deres udtryk, dissekeret som indtryk for beskueren.

Lisbeth Sahl er nøgtern i maleriet på stort set alle felter. Fra den næppe fortalte historie til måden hun angriber billedfladen med dimse og dutte og koloristisk behændighed. Der er grund til at kigge og det er svært ikke at blive berørt.

Lisbeth Sahls billeder har et kunstnerisk udgangspunkt i den kunsthistoriske romantiks dramatiserede symbolisme og en hæftning i popkunstens forståelse af fladen. Der er personer i rum, men rummets renæssance torpederes, så fladen fastholdes. Figurerne, og rummet omkring dem, er fastfrossede og bliver sindsbilleder. Billeder på følelser og sindstilstande. Musikalske bevægelser i stillestående rum. Billeder til fordybelse og refleksion. Eller erindring.

Lisbeth Sahls billeder har typisk en novellistisk konstruktion. En lille, stor historie fortalt med få men effektive virkemidler. Tolkningsåben til en vis grad, men fastholdende tematikken: Der findes ingen lande uden skygger. Ingen lykke uden skår. Ingen glæde uden salte søer og hængedynd. Fucking depressivt eller kronisk realisme. Uanset hvad er det virkeligheden. Ikke nødvendigvis den ønskede virkelighed, men en af de virkelige og som sådan nok vær at erkende. Veludfoldet på lærredet med hvad der kunne defineres som rå ynde og elasticitet.

Maleriet er ikke sjældent generelt beskrevet som et spejl. Et spejl af sin samtid – og hvis heldigt et spejl af og ind i en fremtid. Som Kierkegaard synes Lisbeth Sahl at erkende, at mennesket er grundlæggende ensomt. En eksistentialistisk erkendelse, der kan menes nødvendig, dersom man gerne vil undgå at være alene eller i al fald være det ud fra et valg og ikke et skæbnediktat. Omend det frie valg er en relativ illusion, er det behageligt at have ideen om, at det er der. Ligeså er det muligt at dykke ind i den Sahlske realisme eller for den sags skyld at vælge, om man vil anskue billederne på overfladen eller gå hele vejen og miste ideen om egen uskyld. Herfra kan der kun på det varmeste og med tilbageholdt åndedrag opfordres til det sidste.

Bjørn Ignatius Øckenholt

Ignatius.dk


Bøger

 • “Helt på Afveje” – DANSK i Grundskolen
 • “Trykt i luften” – DANSK i Grundskolen
 • “101 kunstnere” – 2014

bøgerIMG_7433

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Indlæg i bogen 101 kunstnere 2014

fullsizerender-3fullsizerender-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medlemsskaber

Medlem af foreningen Kunst 2100

 


Priser


Roskilde Åben 2011 – Roskilde Avis Pris

Begrundelse fra censorerne: “Tatooed arm er et værk, der er rent i udtrykket, klart i farvevalget og tro imod den stil, det er skabt i. Det er et værk, der rummer et klart budskab – og samtidig er det en humoristisk refleksion over reklamens sprog.”

Screen Shot 2011-11-08 at 6.58.58 PM

Leave a Reply